TOPlist
Kremnická 98, Kutná Hora, 284 01

Bez povoleného JavaScriptu není tento web plně funkční!

Dne 8. února 2024 se v Ústavu fyzikální chemie konal zajímavý workshop zaměřený na modelování organických sloučenin a důkaz bílkovin v potravinách. Naši deváťáci získali praktické dovednosti v přiřazování vzorců k vymodelovaným sloučeninám a vyslechli zajímavé informace ke zdravému stravování. V praktické části například zjistili, jak malé množství bílkovin obsahují výrobky ze sóji v porovnání s mléčnými výrobky.

Na závěr se žáci seznámili s osobností Jaroslava Heyrovského, který v roce 1959 získal Nobelovu cenu za chemii. Děkujeme všem účastníkům za jejich zájem a aktivní přístup. Celý výlet byl úspěšný a doufáme, že informace i dovednosti získané na worshopu studenty obohatily. Ing. Šárka Nováková 

Galerie

CS Financováno Evropskou unií_POS_POS.gif

11.png

 

MAP-logo.gif

 

 

  

Tento web využívá k poskytování služeb soubory cookies.

Více informací